Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi.

Riiustelua matkan varrelta

 

Mitä olen lukenut ja kuullut menneiden aikojen seurustelutavoista, ovat ne tämän päivännäkövinkkelistä katsottuna koomisia ja naurettavan ahdasmielisiä. Toisinaan hämmästyttää kuinka hyvin ovat pysyneet suurtenkin ikäluokkien suhteet kasassa, kun seurustelu tapahtui tuolloin ainakin agraarimiljöissä melko usein vain viikonloppuisin lavatanssien merkeissä ja siitä sitten porhallettiin melko nopeaa alttarille papilta aamenta odottamaan.

Nykyisin, kun koko seurustelukulttuuri on muuttunut aivan totaalisesti, voisi ajatella, että pitempien seurusteluaikojen ja seurustelukulttuurin vapautumisen myötä suhteet olisivat entistä vankemmalla pohjalla. Mutta mitä vielä. Käräjäoikeudet tukkiutuvat avioerohakemuksista, susiparit eroaa pienemmistäkin syistä ja suhteiden tasot ovat mitä sattuu.

Voisiko syy olla liiallisessa vaativuudessamme? Meillä on näinä päivinä media täynnä jos jonkinlaista parisuhdeartikkelia laidasta laitaan ja ihannesuhteiden kuvailua. Haluamme rakentaa noiden mallien mukaisen virheettömän ruusunpunaisen pilvilinnan kumppanimme kanssa, ja kun aamupalalla onkin tukka takussa oleva äreä siippa, on parisuhdeilluusiossamme korjaamaton särö, joka laajetessaan ajan myötä pirstaloituu lopunkin.

Mutta seuranhakuilmoitukset elävät ja voivat hyvin. Sanoma- ja aikakausilehtien palstoilta ne ovat liki yksinomaan siirtyneet Internetiin. Tuolla saralla on huomattava sukupuolivääristymä heteromiesten haitaksi.

Karkeasti sanottuna suhdeluku on naisten ja miesten välillä 1:10. Olen aikoinani vastaillut kymmeniin netissä oleviin seuranhakuilmoituksiin ja chatin puolella juttukumppaneina on erimittaisia aikoja ollut yhteensä satoja eri naisia. Chat-puoli eroaa ilmoituksesta sillä, että keskustelu tapahtuu reaaliajassa Internetissä jollain sivulla joko julkisesti tai yksityisesti.

Joskus kuitenkin alkoi tuskastuttaa naisten vaiteliaisuus, vaikka pisti parhaat mahdolliset kirjalliset kyvyt peliin. Joskus mentiin roisisti suoraan asiaan, jos kohde oli otollinen ja antoi viitettä siihen, toisinaan mentiin kautta rantain maalaillen luonnetta, harrastuksia, vakaumuksia, ihannekumppanin analysointia, työt, koulutukset, menneisyys ja fyysiset mitat.

Sitten erään kerran välähti! Jätin naisena mielenkiinnosta deitti-ilmoituksen, jotta pääsisin selville miesten aivoituksista. Eipä ollut kaksisia niin sisällöllisesti kuin kieliopillisesti, joten eipä hämmästytä, jos naiset pitävät nettiä friikkien ja pervojen paikkana. Chat-puolella tämä korostuu aivan etenkin. Tyypillisiä avauksia ovat ”Kiinnostaisiko salainen seura?”, ”Haluatko saada kunnolla…(arvaa kerran mitä, tekijän huom.).”

Naisten suhteen ongelma tulee painon kohdalla, mikäli siitä muodostuu ongelma. Ikä kerrotaan ihan sujuvasti ja pituus myös. Mutta kun painon kohdalla alkaa salailu ja kiertoilmaisujen latelu, on tulos selvä: horisontaalinen kasvu on jatkunut koko iän ja painoindeksi on kriittisen puolella pahasti.

Eräs muija aikoinaan kertoi chatissa olevansa muodokas ja lähdin häntä tapaamaan hänen luokseen. Ymmärrän termillä muodokas jonkin Janina Fry (ent. Frostell) –tyyppisen ratkaisun enkä habitusta, joka oviaukossa seisoessaan on karmeihin asti leveä.

Noin yleisesti ottaen voin sanoa, että jos miehenä onnistuu saavuttamaan virtuaalimaailmassa naisen luottamuksen, niin äsken mainittua tilastotappiota lukuun ottamatta on sieltä kohdallani vastaan tullut vain kurantteja ja mielenkiintoisia tapauksia, joista osa on hyviä ystäviä tänäkin päivänä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Olli Maijala

Pitää aina muistaa noissa, ettei ole liian ronkeli!

Ensisilmäyksen jälkeen voi ei-ihannenaisesta löytyä sellaisia piirteitä, jotka ns. korvaavat muut puutteet. Itse ennemmin haluaisin viettää loppuelämäni hauskan ja fiksun naisen kanssa, kuin jonku liian kauniin TÄ!? Hä?! Mäen tajunnu?! -blondin kanssa..