Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi.

Muuan haastis

Tapahtuu hamassa tulevaisuudessa Seinäjoen TE-keskuksessa.

Hakija: Päivää.

Virkailija: Päivää.

Hakija: Joo, täs vähä niinku muijan peräs tulin tänne S-joelle ja töitä niinku olisin vailla. Tulin niinku ilmottautumaan.

Virkailija: Aivan. Aloitetaan nyt vaikka siitä, että millainen työkokemus Teillä on aiemmin?

Hakija: Joo, no oon ollu kutosdivarin valkku viime kuun loppuun, mut nyt homma vähä niinku loppu, et noit urheilujuttui osaisi tehä.

Virkailija: No joo, urheilutaustaa siis löytyy. Hyvä hyvä.

Hakija: Mut hei, niin joo, mä olin ennen tota valkun pestii HJKn huoltoporukois täs junnujen kans 2006-2009.

Virkailija: No niin! Hienoa. Osaavalle urheilualan miehellehän meillä toki aina voi olla jotain. En tiedä tiedättekö kuinka, mutta E-P on pesäpallokunta henkeen ja vereen. Jymyllä, Maila-Jusseilla tai Vimpelillä kun menee Superpesikses mukavasti, niin Ilkka voi jättää ulkomaansivunkin julkaisematta ja täyttää sen Maila-Jussien kopparin haastattelulla.

Hakija: Joo, mä luin siitä Pihkala-natsista Iltiksen liittees.

Virkailija: Aivan. No jos tämä pesäpallo ei ole aivan sitä ydinosaamista, niin meillä on yksi haasteellinen urheilualan tehtävä, missä, no nätistikin sanottuna, on tulosvastuullinen toimi tarjolla ja onnistuessaan antaa mahdollisuudet kansainvälisiin suhteisiin ja, no, myös suurella tunteella ja kipinöinnillä ympäröivän laajan työyhteisön.

Hakija: Okei! No niinku mikä tää toinen juttu ois?

Virkailija: Kyseessä ei ole enempää eikä vähempää kuin SJKn päävalmentajan tehtävä. Maailma on tosiaan auki tässä tehtävänsä osaavalle toimijalle ja paikka on sattumalta just nyt auki ja ainakaan meidän kautta ei ole tiedossa, että paikkaan olisi aivan erityistä tunkua.

Virkailija: Tuota hei, pikku hetki, ennen kuin joudun ottamaan seuraavan asiakkaan sisään. Nyt kun teillä on kokemusta tästä urheilupuolesta, niin onko teillä kokemusta esim. kenttien huollosta tai muista kiinteistöhuoltotehtävistä?

Hakija: No oon mä junnuna ollu yhes tsilarifirmas mis käytiin duunaamas tota HJKn kenttääki.

Virkailija: Hyvä. Oikein hyvä. Kun tässä voi olla sellainenkin mahdollisuus, että mikäli nyt tämä mahdollisesti saamanne SJKn päävalmentajan tehtävä loppuu jossain kohtaa, niin ainahan on mahdollisuus, että kenttä jää muidenkin lukemattomien valmentajien jälkeen hiukan vähemmälle käytölle jatkossakin ja tuolloin on tärkeää, että huolto pelaa seesteisimpinäkin hetkinä. Eli voinko antaa Teidän nimen huoltoyhtiöille, mikäli he tarvitsevat apulaisia paikan ehostukseen?

Hakija: Joo, toki passaa. Mä oon ihan duunari henkeen ja vereen. Kaikki käy.

Virkailija: Oikein hienoa. Mutta nyt ennen kuin tosiaan otan sen seuraavan asiakkaan sisään, niin onhan Teillä tiedossa se, että vuodenvaihteen alusta on tullut voimaan tämä työttömiä koskeva paljon puhuttu aktiivimalli?
Hakija: Joo, siis on. Eikse mee jotenkin niinki, et 18 tuntii pitää olla duunis kolmen kuun aikana, et leikkuri ei vie kolmeekybää Kelan fyffest?

Virkailija: Kyllä, juuri näin. Halusin vain sen takia tästä muistuttaa, että jos tulette valituksi SJKn päävalmentajaksi, niin vinkkinä vain antaisin, että pitäkää tehdyt työtunnit tarkasti ylhäällä, ettei täällä päässä sitten tule ongelmia aktiivimallin ehtojen täyttymisestä.

Hakija: No prob. Ohan tos haasteensa, mutta kyl meitsi skulaa ton jobin. Tai no, toivon ainaski.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa