Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi.

Kai äidillä sentään nimi on?

Voi olla, että olen aivan liian kauan tehtaillut kirjoituksia nimelläni niin sanomalehtien yleisöpalstoille kuin blogiini ja pidän nimellä esiintymistä itsestäänselvyytenä, kun yllätyin sanomalehti Ilkan sunnuntain äitienpäiväpalstan onnitteluista.

Menin viime tiistaina iloisin tunnelmin sanomalehti Ilkan toimitukseen päättäväisin mielin ostamaan elämäni ensimmäisen kerran ilmoitustilaa Ilkasta onnitellakseni äitiäni äitienpäivän johdosta. 

Koko pieti maksoi vaatimattomat 11 €, Ilkka-Yhtymä oli parhaassa alennushengessä mukana. Syy ilmoitukselle oli siis hinta, kun ajattelin, että jos noutopöydän hinnalla saa palan paperia, niin mikä jottei panna ilmoitus kehiin.

Olin vaatimaton ja latasin vain seuraavasti:

"Lämpimät äitienpäiväonnittelut Marja-Terttu Ekmanille". Ja alla vain etunimeni "Timo".

Ilmoitusta luonnostellessani kyseli tiskin takana oleva virkailijaneiti, että haluanko kuvaa ilmoitukseen. Häkellyin toviksi, kun ajattelin, että irtoaako tällä rahalla ihan kuvallinenkin ilmoitus.

Sanoin, että mitä turhia. Tästä vaatimattomuudestani huolimatta virkailija nappasi hyllyltä vihon esiin, jossa oli kasa graafisia kuvia, joista sai valita samaan hintaan kuvan ilmoituksen jatkeeksi. 

Hetken tuumailtuani valitsin ruusupuskan ilmoituksen kylkeen. Tämän jälkeen kiitin ja tilitin tuon 11 € Ilkka-Yhtymälle ja poistuin paikalta.

Tämän jälkeen vietimme äitienpäivää päivää ennemmin vanhempieni kanssa lauantaina ja olin äidilleni hiljaa tästä ilmoitusyllätyksestä. Ensimmäistä kertaa siis sen tein.

Sitten seuraavana päivänä pamahti sunnuntain Ilkka, josta kaivoin ilmoitukseni esiin. Yllätys oli totta puhuen melkoinen, kun kävin äitienpäiväpalstan lävitse.

Totta kai ymmärrän sen, että henkilökohtaiset ilmoitukset ovat hiukan sisäpiirin juttuja, jotka on tarkoitettu pienelle piirille, mutta en vain oikein ymmärrä sitä, että eritoten kukaan aikamiespoika tai -tyttö, kuten minä, toivottelee äidilleen äitienpäiviä pelkällä "Hyvää äitienpäivää, terv. Rami/Sanna" -teemalla sanomalehden palstoilla anonyymisti.

Eikö asiaa voi ajatella niin, että äiti ja äitienpäivä on sen verran iso juttu meille kaikille, että omaa ainutta äitiään voi sentään onnitella sentään ihan koko nimellä?

Kun pläräsin koko äitienpäiväilmoitussivut lävitse, tajusin, että olin ainut, joka toivotteli äidilleen onnitteluja äidin koko nimellä. 

Pitäisi vissiin lukea ilmoitussivuja vähän tarkemmin, että osaisi olla päivän trendissä mukana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Kutsutko äitiäsi muuten nimeltä, vai "äidiksi"? Luulen, että itse onnittelisin äiditellen ja identifikaatio kehiintyisi omasta nimestäni.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Hieno blogikirjoitus. Tämäpä on jollakin tavalla syntyjä syviä luotaava ajatus, tuo koko nimi äitienpäiväonnittelussa. Asia on mielestäni niin, että molemmat tavat ovat ihan yhtä hyviä, joko käyttää koko nimeä tai vain etunimeä. Varmaan moni tuollaisen ilmoituksen saaja leikkaa tuon ilmoituksen omaan arkistoonsa ja siten kultaisiin muistoihinsa.